Tentang Kami

DerMAGs™ merupakan projek PhD oleh pengasasnya iaitu Dr Mariani Abd Hamid dimana beliau telah menerima biasiswa penuh dari 2 universiti iaitu Universiti Teknologi Malaysia dan University of Seoul.

Sedikit sebanyak pencapaian Dr. Mariani.

PhD. (Biochemical Engineering), Dongguk University, Seoul, Korea
M.Eng (Bioprocess), Universiti Teknologi Malaysia, Malaysia
B.Eng (Hons) (Chemical), Universiti Teknologi Malaysia, Malaysia

Chief Executive Officer at BioPro Resources Sdn Bhd
Senior Lecturer at Universiti Teknologi Malaysia

Hasil kajian yang telah dilakukan selama 3 tahun oleh Dr Mariani Abdul Hamid Ketua Penyelidik Kosmeseutikal Dan Wangian Institusi Pembangunan Bioproduk UTM, mendapati ada 11 komponen yang boleh digunakan dalam produk kosmetik tetapi hanya 1 komponen sahaja yang boleh mencerahkan kulit iaitu Alpha- Mangostin
Siapa Prof. Park Chang Cheo?

Prof. Park Chang Cheo – Director of Korean International Cosmetic Research Institute adalah merupakan penyelian dan pembimbing beliau untuk menghasilkan produk Dermags.

Profesor Park CHANG SEO merupakan pakar kosmetik terulung di Korea yang terlibat secara langsung dalam mewujudkan jenama-jenama kosmetik gergasi dari korea.

Jenama kosmetik seperti IOPE, LANEIGE, AMORE PACIFIC, HANSKIN, TONY MOLY adalah merupakan antara produk yang lahir dari tangan beliau.

Dermags skin care adalah produk Hasil kajian Dr Mariani yang mendapat pengiktirafan apabila berjaya memenangi dua pingat emas pada Pameran Seni Industri dan Teknologi (INATEX)UTM 2012 dan Pameran Reka cipta Inovasi dan Teknologi Antarabangsa ke 24 serta beberapa sijil penghargaan.
Kini lahir dan wujud DERMAGS – berdiri megah setanding dengan jenama gergasi dunia. Dermags adalah kebanggaan Malaysia, dihasilkan 100% oleh anak tempatan sendiri – menggunakan teknologi nano berasaskan kulit Manggis (Alpha-MAGs™). DerMAGs Skincare 100% natural based.